RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kraftig økning i riggaktiviteten

Sist oppdatert:
Den internasjonal opptelling av antallet rigger i arbeid viser en kraftig økning i aktiviteten i offshoremarkedet, og da spesielt i Sørøst-Asia
Det går frem av den månedlige rapporten fra oljeservicekonsernet Baker Hughes.

Rapporten viser at det i april var 357 rigger i arbeid på ulike felter offshore verden over, mot 334 rigger i mars. Det er også en kraftig økning fra april i fjor da det var registrert 337 enheter i arbeid.

Økning har i hovedsak skjedd i det sørøstasiatiske markedet, mens det også er mindre oppgang for de andre markedene utenom det nordamerikanske. I Sørøst-Asia var det i april 92 rigger i arbeid, mot 77 i mars.

I det latinamerikanske markedet økte antallet fra 68 til 72 enheter, mens det nå er 50 enheter i arbeid i Nordsjøen, mot 48 i mars. I Vest-Afrika er det nå 14 rigger i arbeid, mot 11 i mars.

I det nordamerikanske markedet falt antallet med 1 til 97 enheter.

Inkludert landbaserte borerigger er det 2.136 rigger i arbeid verden over, mot 2.397 rigger i mars. Det store fallet skyldes et stort fall i landvirksomheten i Canada.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere