RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kraftig økning i tyverier på Gardermoen

Oslo (NTB): Etter årets første seks måneder har politiet fått 653 anmeldelser av vinningskriminalitet på Oslo Lufthavn Gardermoen. Det er en økning på 13, 2 prosent siden i fjor, og ny rekord.

Stasjonssjef Hans Holmgrunn ved Gardermoen politistasjon er overrasket over hvor skjødesløse flypassasjerer kan være.

- Jeg har selv sett publikum som rett og slett glemmer at de har med seg bagasje. Særlig ved innsjekkingsautomatene virker det som om folk bare tenker på det de skal gjøre, ikke det de har med seg, sier han til Aftenposten.

Han mener årsaken til økning også ligger i at profesjonell bander fra Øst-Europa og Baltikum nå har hovedflyplassen som sitt tumleområde. Lavere flypriser gjør at mange velorganiserte bander reiser med fly fra flyplass til flyplass.

- Vi er i større grad enn tidligere blitt hjemsøkt av profesjonelle utenlandske bander, sier Holmgunn.

Det er størst økning i antall anmeldelser av tyveri fra parkerte biler, men her tror politiet det dreier seg om lokale kriminelle.

Holmgunn oppfordrer ofre for tyverier om å anmelde saken med en gang på flyplassens lokale politipost framfor å vente med å levere anmeldelse til sin lokale politistasjon dager eller uker etterpå. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere