*Nettavisen* Nyheter.

Kraftig kollisjon på Saltfjellet

Foto: Stig Johansen (Avisa Nordland)

Flere biler skal være involvert i en trafikkulykke på Saltfjellet. Været er så dårlig at det ikke er mulig å få sendt helikopter til stedet.

09.03.10 15:53

(Avisa Nordland): Foreløpig har politiet få detaljer om ulykken, men bekrefter at flere biler er involvert.

Operasjonsleder Geir Håland ved Salten politidistrikt sier til an.no at tre personbiler, tre vogntog og en mobil kran har vært involvert i ulykka.

Ukjent årsak
- Vi vet ikke noe om årsaken til ulykka, vi konsentrerer oss nå om redningsarbeid på stedet, sier Håland Avisa Nordland .

Han opplyser videre om at det er to personer som er skadd i ulykka.

- En person er fraktet til Mo i Rana med ambulanse, mens en annen person ble fraktet med ambulanse til Sørelva og videre med Sea King til Bodø. Sistnevnte er alvorlig skadd, sier Geir Håland ved Salten politidistrikt.

E6 stengt
Operasjonslederen sier at veien over Saltfjellet er stengt, og det vil den trolig også være utover ettermiddagen.

- Vi åpner opp etter hvert, men det vil ta noe tid før vi har ryddet området ettersom det er såpass mange kjøretøy involvert.

- Vet dere noe om hvor mange personer som har vært involvert i ulykka?

- Nei, men det er noe av det vi jobber med å skaffe oversikt over, sier operasjonsleder Geir Håland.

Landingsproblemer
Tidligere på ettermiddagen ble det meldt om at redningshelikopteret slet med å lande på Saltfjellet på grunn av dårlig vær.

- Det vi vet så langt er at ulykken skal ha skjedd like nord for Polarsirkelsenteret. Været er så dårlig på fjellet at de to helikopterene som skal til stedet, ikke kan lande der. E6 er også stengt på begge sider av Saltfjellet på grunn av det dårlige været. Da ulykken skjedde skal det ha vært bare ti meter sikt, sier Lars Nedrevåg ved HRS.

Les flere saker på Avisa Nordland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.