RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kraftig kursfall i Kina (Ny)

Sist oppdatert:
Den delen som er åpen for utenlandske investorer på Shanghai-børsen, Shanghai B, falt kraftig mandag. Det så ut som investorene fikk panikk i Kina
Shanghai B er den delen av Shanghai-børsen som er åpen for utlendinger. Mandag var det nesten panikkartet stemning på denne børsen. Ved avslutningen var Shanghai B ned hele 8,4 prosent.

Fallet i Kina førte også til at Jinhui-aksjen fikk en nedtur. Denne aksjen falt 3,3 prosent til 11,70 kroner mandag formiddag, og får ofte utslag i kursen ved endringer i Kina.

Også Hongkong-børsen ble påvirket negativt av det store fallet i Shanghai. Hang Seng-indeksen endte dagen ned 2,6 prosent til 12.076,50 poeng, og ble særlig trukket ned av aksjer som også er notert på Shanghai-børsen.

Det skal være frykten for et mulig renteløft i Kina som skal være årsaken til panikk-handlingen mandag, skriver nyhetsbyrået Reuters mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere