RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kraftig LO-kritikk mot arbeidsforhold ved asylmottak

Oslo (NTB): I et brev til arbeids- og inkluderingsministeren kommer LO-forbundet Norsk forening for asylmottaksarbeidere med kraftig kritikk av arbeidsforholdene ved mottak her i landet.

Timelønn på ned mot 90 kroner og manglende tariffavtaler er blant punktene som trekkes fram i et brev til avtroppende arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap).

De private asylmottakene ligger an til et overskudd i år på rundt 100 millioner kroner, noe som er en femdobling fra 2007, skriver Aftenposten.

«Overskuddet er mulig fordi de ansattes lønns- og arbeidsvilkår er langt under det man forventer for produsenter av offentlige tjenester i Norge. I asylbransjen er det fullt mulig å melke staten for store verdier på bekostning av dårlige lønns- og arbeidsvilkår», skriver leder Vidar Veseth i Norsk forening for asylmottaksarbeidere i brevet til statsråden.

Arbeids- og inkluderingsdepartementet lover å se nærmere på saken.

- Regjeringen har allerede bestemt å nedsette et offentlig utvalg som blant annet skal se på denne typen spørsmål, sier kommunikasjonsrådgiver Andreas Lorange til avisa.

Administrerende direktør Ahmed Bozgil i Hero Norge AS, som sammen med Norsk mottaksdrift, Lopex og Norsk Folkehjelp er de største aktørene i bransjen, sier han ikke kjenner seg igjen i kritikken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere