Gå til sidens hovedinnhold

Kraftig nedbør og sterk vind skaper problemer

Støren (NTB-Per-Helge Berg): Sterk nedbør og flom i Gaula skapte lørdag problemer for NSB i Midt-Norge. Også på Østfoldbanen har det vært problemer.

Ved 12-tiden lørdag var strekningen mellom Støren og Lundamo i Sør-Trøndelag gjenåpnet etter å ha vært stengt på grunn av store mengder nedbør. Jernbaneverket opprettholdt høynet beredskap på grunn av nedbørsmengden og fordi det er varslet fortsatt store nedbørsmengder i området.

Det betyr at togene går med redusert hastighet på strekningen. Siden det ene sporet ved Hovin i tillegg er stengt på grunn av flom, måtte passasjerene regne med noen forsinkelser.

Mannskaper fra brannvesenet kom seg ut til de sju i båt og fikk reddet dem i land.

Den høye vannstanden i elven har også skapt problemer for en campingplass ved Støren der de rundt 100 gjestene måtte evakuere ved firetiden natt til lørdag.

Ifølge Adresseavisen er vannstanden i Gaula den høyeste på over 20 år, men Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) mener at vannføringen nå har vært på sitt høyeste og vil gå ned i løpet av lørdag ettermiddag og kveld.

Ved 13-tiden måtte Østfoldbanen gi tapt etter at en kjøreledning falt ned av ukjente årsaker. Strekningen mellom Ljan og Holmlia ble stengt etter at et lokaltog har stoppet på grunn av problemer med kjøreledningen. Like før 20 var problemet løst og togene kunne igjen fortsette som planlagt.

Strekningen mellom Roa og Hønefoss var også stengt tidligere lørdag etter at kraftig vind førte til at kjøreledningen blåste ned, men ble senere gjenåpnet.

Morgentoget fra Oslo til Bergen var over tre timer forsinket ut fra Oslo S på grunn av problemene. (©NTB)

Reklame

Slik forvandler du mobilen til et kraftig varmekamera

Kommentarer til denne saken