På Sør- og Østlandet har det vært sol og varmt de siste dagene, men lørdag kveld bøtter det ned enkelte steder.

- Det er ganske kraftig nedbør i Indre Agder og Telemark i ettermiddag og i kveld. Også deler av Buskerud har samme vær med lokale kraftige regnskyll. Utover kvelden blir det imidlertid lettere, sier meteorolog Olav Krogsæter ved værvarslingen til Storm.

Les også: Meteorologen: - Ingen stasjoner vil rapportere over 20 grader på mandag

Bygene gir seg ikke

Men det ser ikke ut til at uværet gjør seg ferdig i dag.

- Det kan bli en omgang til i morgen ettermiddag, men også på Sør- og Østlandet kan det bli regn og torden søndag, forteller han.

I resten av landet blir det derimot fint vær hele helgen, men det ligger lave tåkeskyer på kysten av Vestlandet og Nord-Norge.

Mandag endrer ikke været seg stort, men det blir noe endring enkelte steder.

- Det en del skyer og småregn i Trøndelag og Møre og Romsdal, og da blir det også noe kaldere. Temperaturene vil ligge på rundt 10-12 grader, sier han.

Resten av uka blir det litt varmere. Rundt 15 grader tirsdag og opp mot 20 grader i Midt-Norge onsdag til fredag.

Les også: Ekstremværet Barry oppgradert til orkan

Sol, men kaldere

I resten av landet blir det skyet og halvskyet mandag. På Sørlandet blir det imidlertid stort sett fint. På Østlandet kan det komme inn noen byger på mandag.

- Det er norsk sommervær dette her. Det er små systemer som svirrer rundt, men temperaturene er greie, sier han.

Søndag blir det opp mot 28 varmegrader på det sentrale Østlandet, men fra mandag blir det rundt 20-22 grader, men noe kjøligere der det er lokale regnbyger.

På Sørlandet vil temperaturen ligge jevnt på rundt 20 grader de neste dagene. Også på Vestlandet ligger det rundt 20 grader, men litt under på kysten og litt over 20 grader i indre strøk.

- Kort oppsummert kan vi si at det i utgangspunktet blir en del sol i Norge i neste uke, men det kan bli noen lokale regnbyger enkelte steder, sier han.

Les også: Bjørn Kjos om det han angrer mest på: - Kan tyde på at jeg ikke har vært flink nok til å vurdere risikoen

Kaldest i nord

I Nord-Norge blir det imidlertid kaldere enn i resten av landet. Kjøligst blir det i Finnmark, og på Finnmarkskysten kommer vi ikke over 10 grader i helgen.

Men i indre strøk av Troms kan det bli opptil 18 varmegrader søndag, mens det i Nordland ligger på rundt 15 grader.

- De neste dagene vil det bli 10-15 grader på kysten av Nord-Norge, mens det i indre strøk vil ligge på litt over 15 grader, forteller Krogsæter.

Østlandet blir derfor værvinnerne temperaturmessig, opplyser meteorologen, siden det vil ligge på opp mot 22 grader der i neste uke.

Men om en knapp uke kan det bli noe dårligere.

- Om seks til syv dager kan det komme svake lavtrykk mot Sør-Norge, sier han.