Gå til sidens hovedinnhold

Kraftig nedbør skaper trafikkproblemer på Østlandet

Kraftige snøbyger og uvær på Østlandet skaper trafikkaos, og Vegtrafikksentralen advarer om vanskelige kjøreforhold. En rekke fjelloverganger har blitt stengt.

- Det snør og blåser på Østlandet i dag og dette fører til vanskelige kjøreforhold. Alt tilgjengelig mannskap er ute og gjør tiltak. Hold god avstand til bilen foran og senk hastigheten. Husk at skiltet fartsgrense gjelder ved optimale forhold. Kjør forsiktig! skriver Vegtrafikksentralen på Twitter.

Stengte fjelloverganger

Blant annet er Hardangervidda stengt, hvor det også meldes om betydelig snøfare. Det samme gjelder Europavei 134 over Haukelifjell, fylkesvei 50 mellom Hol og Aurland og fylkesvei 53 mellom Tyin og Årdal.

På riksvei 52 over Hemsedalsfjellet er styrt trafikkavvikling, mens det på riksvei 13 over Vikafjellet er kolonnekjøring.

Les også

Meteorologene med gladmelding: - Nå kommer våren

Meteorologisk institutt meldte tidligere på Twitter at det fra sent lørdag kveld vil være vanskelige kjøreforhold over fjellovergangene i sør grunnet sterk vind, snø og snøfokk.

E16 over Filefjell var klokken 5 åpen for trafikk.

Problemer i hovedstaden

I hovedstaden skaper det kraftige snøværet problemer for t-banen. Togene kommer seg ikke opp til Frognerseteren.

- Grunnet kraftig snøvær, kommer ikke togene seg opp til Frognerseteren. Det er satt opp Minibusser: En trafikkerer strekningen Holmenkollen - Lillevann, en strekningen Holmenkollen - Frognerseteren, skriver Sporveien på Twitter.

Ruter melder om store utfordringer i busstrafikken.

– Snøvær og manglende brøyting gjør at det er store utfordringer i Oslo og Akershus, skriver de på sine hjemmesider.

I Bærum har en bil kollidert med midtdeleren på E18 ved Sandvika og dette fører til redusert fremkommelighet, ifølge Vegtrafikksentralen.

– Vi har allerede fått inn meldinger om trailere som står fast på veien. Det er snø på veien som naturligvis gjør det vanskelig å kjøre, sier operasjonsleder Finn Håvard Aas i Øst politidistrikt til TV 2 søndag morgen.

Uværet er ifølge Meteorologisk institutt den siste del av vinteren før et mildt vårvær melder sin ankomst i Sør- og Østlandet.

– Fra onsdag begynner temperaturen å stige, og noen steder vil gradestokken krype helt opp mot 10 plussgrader. Da vil det føles vårlig og fint hvis sola skinner i tillegg, statsmeteorolog Kristin Seter.

(©NTB)

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken