RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Politi i Borggata i Oslo der en mann ble ranet av ukjente gjerningsmenn torsdag kveld.
Politi i Borggata i Oslo der en mann ble ranet av ukjente gjerningsmenn torsdag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Kraftig nedgang etter «Ransbølgen»

91 ran ble anmeldt i Oslo i november, viser tall fra Oslo politidistrikt. Det er 29 færre enn måneden før.

Når Oslo tar farvel med november er 91 ran anmeldt i hovedstaden. I oktober ble 120 ran anmeldt i hovedstaden, mens 103 ran ble anmeldt i september.

De høye tallene for september og oktober gjorde at den såkalte «ransbølgen» fikk mye omtale i mediene, og Oslo-politiet satte også inn ekstra tiltak for å få ned antall ran.

Etter årets første elleve måneder er det en økning på 14,5 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, da det var anmeldt 815 ran i Oslo. Per i dag ligger 2013 an til å ende med omtrent samme antall ransanmeldelser som i 2010-2011. Nederst i denne artikkelen kan du se en grafe som viser ransutviklingen de siste årene.

- Ikke helt fornøyd
Visepolitimester Roger Andresen er glad for at antall ran har gått ned, men understreker at det likevel ikke er godt nok.

- Dette er en forsiktig, men veldig gledelig nedgang. Vi er imidlertid ikke helt fornøyd, og tallene skal ytterligere ned, sier Andresen til NRK .

På pressekonferansen etter et ekstraordinære politiråd om økt antall ran 220. november, fortalte politimester Hans Sverre Sjøvold og byråd Stian Berger Røsland hvordan de skal snu den kraftige økningen i antall personran i Oslo.

Flere tiltak
Politiet vil ha flere uniformerte politimenn i gatene, og bruke mer ressurser på å analysere dataene for å finne ut når og hvor ranene skjer, og vem som utfører ranene.

I tillegg vil Oslo politidistrikt fortsette samarbeidet med Oslo kommune for å få ned kriminaliteten blant unge.

Byråd Stian Berge Røsland sa under den samme pressekonferansen at flere av kommunens bymiljøvakter skal være synlige i bybildet og at kommunen vil leie inn vektere til å være i de mest utsatte områdene.

Grafen under er interaktiv og viser antall anmeldte ran hver måned fra 2010 til 2013. Tallene er hentet fra Oslo politidistrikt.

Her er årstall for antall anmeldte ran siden 2003

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere