*Nettavisen* Nyheter.

Kraftig nedgang på Madrid-børsen

Madrid (NTB-AFP-Reuters): Spanske aksjekurser falt onsdag med 2,8 prosent og ligger nå på det laveste nivået siden 2003.

Også på flere andre børser i Europa falt kursene som følge av politisk usikkerhet i Hellas og frykt for at spanske banker vil gå over ende.

Samtidig stiger renten på den spanske utenlandsgjelden. Onsdag lå renten på 6 prosent for spanske statsobligasjoner med en løpetid på ti år. Med en slik rente vil spanjolene i lengden få store problemer med å betjene utenlandsgjelden sin.

Den spanske regjeringen varsler nå at den vil pålegge landets banker å styrke sikkerheten på risikable eiendomsinvesteringer. De nye reglene skal iverksettes fredag, og det var denne nyheten som bidro til en svært nervøs stemning på flere europeiske børser onsdag.

I London og Paris falt kursene henholdsvis 0,5 og 0,2 prosent, mens Frankfurt-børsen gikk motsatt vei og endte med en oppgang på 0,5 prosent.

- Det er frykt for at det som skjedde i Hellas, også vil skje i Spania. Folk bør ta på seg stålhjelm de neste dagene, det kommer til å bli urolig, sier aksjemekleren Adrian Redmond i London. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag