Haukeland universitetssjukehus påviste i løpet av helgen 32 muterte virustilfeller i Helse Bergen, Helse Fonna og Helse Førde sitt område.

Les også: Alvorlig situasjon i Bergen: - Vi har en uro over at dette kan ha spredd seg over tid

30 av tilfellene er av den britiske varianten, to av den sørafrikanske, skriver NRK.

Haukeland universitetssjukehus analyserer positive koronaprøver fra hele regionen for å finne muterte virus. De tre helseforetakene dekker hele Vestland fylke, samt Haugesund-regionen i Rogaland.

Les også: Virke forventer at kjøpesentrene i Oslo-regionen får åpne onsdag

Kraftig nedstenging

Utbruddet av mutert koronavirus i Vestland fylke førte søndag til en kraftig nedstenging av Bergen og flere andre kommuner i det tidligere Hordaland.

Det er registrert fire nye smittetilfeller i Bergen siste døgn. En er importsmitte, mens to har ukjent smittevei, opplyser Bergen kommune. De smittede er i alderen 6-37 år.

Det er ikke meldt om nye tilfeller av mutert virus søndag, opplyser Bergen kommune.

Les også: Seks muterte virustilfeller i Asker

Uvanlig lite folk i gatene

- Bergen ser ut som en spøkelsesby, skriver Bergensavisen mandag og rapporterer om uvanlig lite folk i gatene.

- Nå er det jo midt i rushtiden, og det er nesten ingen mennesker i vognene, sier bybanefører May Kristin Birkeland til avisa.

Totaltallet for registrerte smittetilfeller i Bergen er nå 4566.

- Vi setter stor pris på at Haukeland universitetssjukehus også har jobbet med sekvensering av prøver i helgen og forventer å få flere positive tilfeller utover dagen når de er ferdige med sine analyser, sier smittevernoverlege Frank van Betten.

Det var 1035 personer som testet seg søndag.