RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kraftig oljeprisfall etter lagertall

Sist oppdatert:
Oljeprisen fikk en kraftig korreksjon nedover i går etter at de ukentlige oljelagertallene viste en overraskende stor økning i råoljelagren
Prisen på et fat Western Texas Intermediate-olje falt hele 2,3 prosent på New York Mercantile Exchange i går, etter at de ukentlige oljelagerrapportene avdekket overraskende stor økning i lagrene. Oljeprisen for aprilkontrakten endte på 35,80 dollar pr. fat, og ligger på samme nivå torsdag morgen i Asia.

Prisene på bensin og fyringsolje falt enda mer i New York, og endte ned omkring 4 prosent på tallene.

Ifølge det amerikanske energidepartementet (DOE) steg råoljelagrene med 2 millioner fat sist uke til 275,8 millioner fat, mens American Petroleum Institute (API) meldte om en økning på 1,6 millioner fat til 276,1 millioner.

Energidepartementet skrev også i sin rapport at økningen kan signalisere en tidlig start på oppbyggingen av råoljelagrene, som vanligvis øker med i overkant av 20 millioner fat fra februar til april.

De fleste analytikerne hadde ventet et fall i lagrene på 1 til 2 millioner fat, ifølge CBS MarketWatch.

Når det gjelder bensinlagrene så viste de et fall på 1,4 millioner fat til 202 millioner, mens API meldte et fall på 1,8 millioner fat til 200,9 millioner.

Destillatlagrene, som blant annet omfatter fyringsolje, falt ifølge DOE med 0,1 millioner fat til 111,3 millioner, og ligger nå hele 13,3 prosent over fjorårsnivået, mens API meldte et fall på 2 millioner fat til 113,9 millioner.

Fallene var i tråd eller litt mindre enn hva markedet hadde ventet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere