RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kraftig oljeprisoppgang

Sist oppdatert:
Oljeprisen gjorde et kraftig hopp i går kveld, og fortsetter oppgangen på morgenkvisten torsdag
Det er forventninger om kutt i produksjonen ti oljekartellet OPEC som satte fart i oljeprisen i USA i går kveld. Det er nå økende tro i oljemarkedet på en tilstramning i OPECs oljeproduksjon i januar etter gjentatte signaler de siste uken fra flere OPEC-topper.

Dette første sammen med spekulasjonen rundt innholdet i den ukentlige lagerrapporten fra USA til at referanseoljen WTI for levering i februar steg hele 2,9 prosent til 59,82 dollar pr. fat i New York i går. Oljeprisen var en krot periode over 60 dollar fatet på New York Mercatile exchange i går.

I nattens elektroniske handel i Asia er februarkontrakten opp ytterligere 8 cent til 59,90 dollar pr. fat ved 7.30-tiden norsk tid.

Seneste i går var Irans viseoljeminister Kazem Vaziri Hamaneh ut i en iransk avis og manet til produksjonskutt på det kommende OPEC-møtet 31. januar. Tirsdag signalisert OPEC-prsident Sheikh Ahmad al-Sabah kutt.

Markedsaktører holder også frem shortdekning i markedet som en annen faktor bak gårsdagens kraftige oppgang.

Viktig er også ettermiddagens oljelagerrapporter fra USA. Det er forventet oppgang i både råolje, destillat- og bensinlagre etter en ny mildværs uke i USA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere