*Nettavisen* Nyheter.

Kraftig oppjustering av amerikansk produktivitet

Mens de foreløpige produktivietstallene var langt lavere enn ventet, så har de reviderte tallene for fjrde kvartal havnet langt over konsensus

19.05.08 00:36

Det viser tall fra det amerikanske arbeidsdepartementet.De foreløpige tallene viste en overraskende lav produktivitetsøkning på kun 0,8 prosent i fjerde kvartal, mens markedet ifølge Dow Jones hadde ventet 1,2 prosent.De reviderte tallene viser en produkticitetsforbring på 2,1 prosent for fjerde kvartal. Det var ventet at det reviderte tallet skulle havne på 1,5 prosent etter sjokmeldingen i begynnelsen av februar.I tredje kvartal var produktivitetsveksten på 1,8 prosent.
Produktivitet - USA

Den amerikanske rapporten om produktivitet kommer kvartalsvis, i den andre måneden etter at kvartalet er slutt. En måned senere kommer et revidert tall.Produktiviteten måler produksjonen som kommer fra innsatsen målt i timer.Det fokuseres primært på et tall som ikke omfatter landbruksektoren, og dette rapporteres som sesongjustert årlig rate.Produktivitet er meget viktig, men markedet vil i stor grad ha dannet seg et bilde av denne ut fra BNP-tall som allerede er offentlige når produktivitetstallene kommer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.