RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kraftig prisvekst på eneboliger

Sist oppdatert:
Eneboliger ble hele 7,2 prosent dyrere i løpet av januar. Lite tyder på at boligprisene er i ferd med å flate ut.
Fersk statistikk fra Norges Eiendomsmeglerforbund og Eiendomsmeglerforetakenes forening viser at boligprisene steg med 3,8 prosent i årets første måned. Sesongkorrigert var veksten på 0,4 prosent. Det betyr med andre ord at prisstigningen var sterkere enn den normalt er denne måneden.

Siden januar i fjor har boligprisene steget med 8,8 prosent.

Mange analytikere venter at boligprisene vil flate ut i år etter to år med kraftig vekst. Men tallene for den første måneden av 2006 tyder foreløpig ikke på at det er i ferd med å skje.

Billig i Hedmark
For en enebolig må du gjennomsnittlig ut med 7,2 prosent mer nå enn for en måned siden. Billigste enebolig får du nå i Hedmark unntatt Hamar. Prislappen er en kvadratmeterprisen er på 8.900 kroner.

Delte boliger er i løpet av januar gått opp med 3,2 prosent i pris. De rimeligste boligene i den kategorien er å finne i Telemark til 10.000 kroner kvadratmeteren.

Lavest prisstigning er det på leiligheter, med 2,8 prosent. Til gjengjeld er det denne boligkategorien som har økt mest i pris siden januar i fjor: 9,8 prosent.

De billigste leilighetene ligger i Telemark Der må du betale 11.900 kroner per kvadratmeter. Til sammenligning må du på Frogner i Oslo betale 38.500 kroner for hver kvadratmeter leilighet.

En måned
En drøy måned, nærmere bestemt 34 dager, tok det i snitt å formidle en leilighet i januar. Det er en dag mer enn i desember, og tre dager mindre enn i januar i fjor.

Raskest gikk det å selge en bolig i Oslo. Der tok det 21 dager. Tregest gikk det i Tromsø med 66 dager.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere