RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kraftig produksjonsøkning i Kina

Sist oppdatert:
Kinas industriproduksjon steg til nye rekordnivåer i mai for å holde tritt med landets enorme eksportordre
Ifølge tall fra kinesiske myndigheter onsdag så steg Kinas industriproduksjon med voldsomme 16,6 prosent i mai sammenlignet med samme måned i fjor. Målt i dollar var industriproduksjonen i mai på 69 milliarder dollar. I april var økning på 16 prosent.

Det er en sterkt stigende eksport samt økende innenlands etterspørsel som driver opp den kinesiske produksjonen. Blant produktområdene som økte mest fra mai til mai var stålprodukter med 74 prosent, bærbare computer og sko med 30 prosent hver.

Tallene understreker den sterke veksten i Kinas bruttonasjonalprodukt som ved siste korsvei ble rapportert til å ligge på 9,5 prosent tross landets forsøke på å dempe veksttakten.

Etter en bunke sterke makrorapproter fra Kina vurderer nå både J.P. Morgan Chase & Co og Goldman Sachs å heve sine vekstestimater for Kina, melder Bloomberg News.

Analytikere Bloomberg har snakket med mener at dagens sterke industritall kan bety ny tilstramninger overfor den sterkt ekspanderende produksjonssektoren for å dempe faren for deflasjon.

Det var på forhånd ventet en økning i Kinas industriproduksjon på 15,8 prosent i mai.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere