RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kraftig smell for Technor

Sist oppdatert:
Verkstedbedriften Technor har gått på en skikkelig smell i første kvartal som følge av tapsføringer og ekstrakostnader i kjølvannet problemene avdekket rett før nyttår. Nå ser de pluss resultater fremover
Technor har bokført et tap på driften på hele 34,2 millioner kroner i første kvartal i år. Hovedelementen av engangskarakter er samlet på 37,3 millioner kroner og omfatter avsetnigner på tap, restruktureringskostnader og tap på driften i janaur og februar.

I samme periode i fjor var underskuddet på 3,3 millioner kroner.

Resultat før skatt endte på minus 36,3 millioner kroner, ned fra minus 5,6 millioner i samme periode i fjor.

Det elendige resultatet er en konsekvens av problemene styret i selskapet avdekket i fjerde kvartal tilknyttet kontrakter inngått av datterselskapet Technor Malbranque. Problemene er ytterligere synliggjort i første kvartalstallene etter en analyse gjort av KPMG.

I tillegg til dette melder Technor om forsinkelser i datterselskapet Simrad Optronics store forsvarkontrakt FLO/FMV.

Driftsinntektene endte på 157 millioner kroner i første kvartal, ned fra 223,9 millioner i samme periode i fjor.

Ser bedring

Etter opprydningen i kontraktsporteføljen og selskapsstrukturen har Technor i mars og april gått med plussresultater på henholdsvis 3,4 og 1,8 millioner kroner. Tallene er eksklusive Simrad Optronics.

- Aktiviteten innen konsernets kjerneområder er økende og styret forventer at dette vil fortsette inn i andre kvartal. Styret forventer et positivt driftsresultat i området 15 – 20 millioner kroner de tre resterende kvartalene av året.

Vil rendyrke

Technor har tidligere varslet at de vil skille ut Simrad Optronics til aksjonærene og notere datterselskapet på Oslo Børs. I tillegg varsler de nå at de jobber med et salg av dattervirksomheten SOMC.

- Dette er i tråd med konsernets målsetning om å fokusere virksomheten omkring kjerneaktiviteten i olje, gass og LNG markedene, skriver styret i sin redegjørelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere