Gå til sidens hovedinnhold

Kraftig tordenvær og flomfare på Østlandet

Det varsles om kraftig tordenvær og fare for flom på Østlandet.

Norges vassdrags- og energidirektorat varsler om kraftige lokale regnbyger på Østlandet torsdag ettermiddag. Dette vil føre til raskt økende vannføring i mange mindre vassdrag.

- Vi ser allerede at det tordner ganske mye mange steder og det vil forstette sånn ut over ettermiddagen. I sånne kraftige byger kan det være mye nedbør og det er derfor det også er blitt sendt ut flomvarsel, sier vakthavende meteorolog Inger-Lise Askautrud på Meteorologisk institutt i Oslo.

Hun understreker at været blir verst nå i ettermiddag og tidlig kveld, før det roer seg litt. Lavtrykket blir liggende over oss i morgen også, men dagen i dag blir hakket verre.

Varselet er satt til gult aktsomhetsnivå. Det tilsvarer nivå 2 på en skala fra 1 til 4 der 1 representerer trygge forhold og 4 omfattende oversvømmelser og fare for store skader.

-I praksis kan dette skape litt trøbbel for folk som er ute å kjører bil med tanke på vannplaning og dårlig sikt, men ellers vil det ikke ha spesielt store konsekvenser for mannen i gata. Med mindre du bor rett ved et vassdrag, men sånt vet folk best selv, sier Askautrud.

Kommentarer til denne saken