RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TORDENVÆR: Det tordner allerede på mange steder på Østlandet. Bildet er tatt i Oslo ved en tidligere anledning. Foto Stian Lysberg Solum / SCANPIX
TORDENVÆR: Det tordner allerede på mange steder på Østlandet. Bildet er tatt i Oslo ved en tidligere anledning. Foto Stian Lysberg Solum / SCANPIX Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Kraftig tordenvær og flomfare på Østlandet

Sist oppdatert:
Det varsles om kraftig tordenvær og fare for flom på Østlandet.

Norges vassdrags- og energidirektorat varsler om kraftige lokale regnbyger på Østlandet torsdag ettermiddag. Dette vil føre til raskt økende vannføring i mange mindre vassdrag.

- Vi ser allerede at det tordner ganske mye mange steder og det vil forstette sånn ut over ettermiddagen. I sånne kraftige byger kan det være mye nedbør og det er derfor det også er blitt sendt ut flomvarsel, sier vakthavende meteorolog Inger-Lise Askautrud på Meteorologisk institutt i Oslo.

Hun understreker at været blir verst nå i ettermiddag og tidlig kveld, før det roer seg litt. Lavtrykket blir liggende over oss i morgen også, men dagen i dag blir hakket verre.

Varselet er satt til gult aktsomhetsnivå. Det tilsvarer nivå 2 på en skala fra 1 til 4 der 1 representerer trygge forhold og 4 omfattende oversvømmelser og fare for store skader. 

-I praksis kan dette skape litt trøbbel for folk som er ute å kjører bil med tanke på vannplaning og dårlig sikt, men ellers vil det ikke ha spesielt store konsekvenser for mannen i gata. Med mindre du bor rett ved et vassdrag, men sånt vet folk best selv, sier Askautrud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere