RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kraftig utvidelse av årets TFO-lisensrunde

Sist oppdatert:
Olje- og energiminister Thorhild Widvey øker igjen omfanget av blokker som vil bli lyst ut under Tildeling i forhåndsdefinerte områder
TFO 2005 vil omfatte hele 192 blokker, og utvidelsen av de forhåndsdefinerte områdene i 2005 utgjør 41 ikke-konsesjonsbelagte blokker eller deler av blokker.

Blant overraskelsene er større ekspansjoner av antallet blokker som legges ut i Norskehavet og Nordsjøen under TFO-regimet.

-Selv om pilene for leteaktiviteten nå peker oppover, vil vi fortsatt holde et høyt tempo når det gjelder utlysning og tildeling av nye tillatelser på norsk sokkel, slik at leteaktiviteten opprettholdes på et høyere nivå, sier olje- og energiminister Thorhild Widvey.

Systemet med tildeling i forhåndsdefinerte områder ble introdusert første gang i 2003. De årlige TFO-tildelingene finner sted i modne deler av norsk sokkel. TFO-området skal utvides med nye blokker etter hvert som nye områder på sokkelen modnes for petroleumsaktiviteten, men området skal ikke innskrenkes.

Søknadsfristen er satt til 30. september 2005 klokken 12.00. Tildeling er planlagt gjennomført i desember 2005.

Det er anledning til å søke om andeler i utvinningstillatelser i ikke tildelte områder innenfor de forhåndsdefinerte områdene som er angitt på utlysningskartene. Det kan også søkes på områder som blir tilbakelevert innenfor de forhåndsdefinerte områdene innen søknadsfristens utløp. Oppdaterte kart (Oljedirektoratets interaktive faktakart) som viser tilgjengelig areal finnes på Oljedirektoratets nettsted, www.npd.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere