RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kraftig vekst for kinesisk eksport

Sist oppdatert:
Det ble en kraftig vekst for kinesisk eksport i desember. Konsumenter i USA, Europa og Japan kjøper stadig mer og billigere fra Kina. Les om veksten
Eksporten fra Kina steg med svimlende 33 prosent i desember, sett i forhold med samme periode året før.

Eksporten fra Kina til utenlandske markeder var på hele 63,8 milliarder dollar, mens importen økte med 25 prosent til 52,7 milliarder dollar. Dette melder Bloomberg News.

Den økte eksporten fra Kina hjelper å drive veksten i den syvende største økonomien i verden. Dette skjer mens kinesiske myndigheter har innført restreksjoner på kreditter og økt rentene. Handelsdataene, som ble presentert tirsdag morgen, ligger også press på Kinesiske myndigheter til å slutte med sine subsidier til eksportører.

Dette vil blant annet bli et tema når USAs handelsminister Donald Evans kommer til den kinesiske hovedstaden Beijing neste uke.

En grunn til at kinesiske eksportører virkelig kan le hele veien til banken er at den kinesiske valutaen er 'festet' til dollaren, noe som gir kinesiske eksportører et fortrinn. Kinesiske myndigheter sier de vil løse opp i valutabindingen når den kinesiske økonomien er sterk nok til det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere