*Nettavisen* Nyheter.

Kraftig vekst i omsetningen for Norwegian

Oslo (NTB): Høye drivstoffpriser førte til at flyselskapet Norwegian fikk et resultat før skatt på minus 397,7 millioner kroner i første kvartal. Det er likevel noe bedre enn i tilsvarende periode i 2011.

26.04.12 11:23

Da var resultatet før skatt på minus 406,3 millioner kroner.

Norwegians omsetning på 2,36 milliarder kroner i første kvartal i 2012 var 25 prosent høyere enn i de første tre månedene i 2011. I samme periode hadde selskapet 3,6 millioner passasjerer, en økning på 600.000 (19 prosent) fra første kvartal i fjor.

- Dette har vært et utfordrende kvartal, ikke minst på grunn av den høye oljeprisen. I tillegg er første kvartal normalt sesongmessig svakt. På den positive siden er resultatet noe bedre enn i fjor, vi har god passasjervekst og høyere fyllingsgrad, uttaler administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian.

- Utskiftningen av flåten med mange helt nye og mer drivstoffgjerrige fly vil gjøre oss mer robust mot høye priser. Bare i første kvartal bidro mer effektive fly til en innsparing på 25 millioner kroner sammenlignet med samme periode i fjor, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.