RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kraftig verdioppgang i Norwegian Property

Sist oppdatert:
Eiendomsselskapet Norwegian Property fortsetter å tjene gode penger i eiendomsmarkedet, men verdioppjusteringen utgjorde mest i fjerde kvartal.
Norwegian Property melder om driftsinntekter på 202 millioner kroner i fjerde kvartal, opp fra 181 millioner kroner i tredje kvartal. Selskapet ble stablet på beina i fjor og det finnes ikke sammenlignbare tall for 2005.

Driftsresultatet endte på 170,6 millioner kroner i fjerde kvartal før verdijusteringer og heftige 563,8 millioner etter. Resultat før skatt steg fra minus 13,1 millioner i tredje kvartal til pluss 522,4 millioner i fjerde kvartal.

Eiendomsselskapet hadde ved utgangen av 2006 en kassabeholdning på 1.252 millioner kroner. Det forslås et utbytte på 2,50 kroner for 2005.

Selskapets eiendomsportefølje hadde ved utgangen av året en verdi på drøye 18 milliarder kroner og gjennomsnittlig gjenværende leietid i inngåtte kontrakter var på 7,3 år.

Norwegian Property spår stigende leiepriser fremover i attraktive områder og viser til eksterne prognoser på 15 til 30 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere