Kraftig vind i nord

Onsdag herjet 29 meter høye bølger på havet. Et vogntog ble tatt av vinden. Stormen som herjet Nordland har lagt seg, men også i dag vil det blåse kraftig. Se bildene fra stormen.

12.01.06 13:08

Har du bilder fra stormen. Send mail til: vaktsjef@nettavisen.no - Tar du MMS-foto? Skriv natips og send til 1984.

Gårsdagens storm i nord skapte ødeleggelser og store forsinkelser. I Sandnessjøen ble blant annet flere ferger innstilt på grunn av uværet. I tillegg ble en rekke fergesamband og veistrekninger stengt i Nord-Trøndelag, Nordland og Finnmark.

Hurtigruten M/S Kong Harald som skulle ha gått fra Rørvik onsdag kveld, ble liggende værfast.

I Mosjøen stormet det så kraftig at vinduer ble blåst inn, og i Henningsvær nådde sjøvannet hovedgaten, som lå under vann.

På Haltenbanken ble det målt bølgehøyder på opp mot 30 meter.

Kraftig vind også i dag

Ifølge meteorolog i Storm Weather Center, Roar Teigen, er det verste været over for denne gang, etter at kraftige vinder har herjet i nord i går og i natt.

- Men i dag vil det vil blåse en del på Vestlandet, i Nordland og Trøndelag, sier Teigen til TV 2 Nettavisen.

- Det har blåst godt, men lavtrykket har nå gått innover landet i Troms og Nordland, så den kraftige vinden har lagt seg. Det er oppe i kuling ved kysten av Lofoten, men det vil minke til bris i løpet av torsdagen, sier Teigen.

Foto: (Foto: Inge Fænn / Fjordingen)

Været fredag

Et lavtrykk over Island vil torsdag forårsake vestlig vind på Vestlandet , i Nordland og Trøndelag. Vinden vil sannsynligvis holde seg til kuling, bortsett fra på Stad, hvor det vil nærme seg storm.

Fredag vil et lavtrykk forårsake litt nedbør i Troms og Finmark, men det blir forholdsvis mildt med litt sludd innenfor kysten av Troms og Finmark.

I Nordland blir det stort sett oppholdsvær med noe nedbør fredag kveld. I Midt-Norge blir det litt nedbør i Møre og Romsdal og Nord-Trøndelag, mens Sør-Trøndelag får stort sett oppholdsvær.

I de nordlige delene av Vestlandet blir det noe regn i begynnelsen av fredagen, men stort sett opphold utover dagen.

På Østlandet blir det oppholdsvær.

- Sterkeste vinden fredag blir på Vestlandet med stiv kuling, og i Troms og Finmark med sørvest kuling. Det blir en forholdsvis vindkraftig dag fredag også, sier Teigen.

Se bilder av stormen nedenfor.

Sjekk været ditt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.