*Nettavisen* Nyheter.

Kraftige eksplosjoner ved Syrias grense mot Irak

Damaskus (NTB-Reuters-AFP): Flere store eksplosjoner har rystet overgangen Abu Kamal på grensen mellom Syria og Irak. I den syriske hovedstaden Damaskus raser kampene mellom regjeringshæren og opprørerne videre.

En av nyhetsbyrået Reuters' fotografer meldte fredag kveld om eksplosjoner og skyting ved Abu Kamal. Det virket som om kampene sto på den syriske siden av grensen, sa fotografen, som selv befant seg på den irakiske siden.

Tidligere fredag hadde regjeringshæren sperret av porten på grenseovergangen med betongblokker. Torsdag ble det sagt at opprørerne hadde tatt kontroll over Abu Kamal, grenseposten som er en av tre overganger mellom Syria og Irak.

Regjeringssoldater gikk fredag til voldsomme angrep mot opprørernes støttepunkter i Damaskus, meldte det regimekontrollerte fjernsynet.

- Våre tapre hærstyrker har renset området Midan, sa en nyhetsoppleser.

Mediefolk som ble vist rundt i området av folk fra regimet, så flere døde i gatene i Midan. Gatene lå tomme, butikker og kontorer var stengt og mange husvegger var fulle av kulehull, skrev nyhetsbyrået AFP. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.