Gå til sidens hovedinnhold

Kraftige reaksjoner på gjenåpningen: – Dette henger ikke sammen

Frp raser mot byrådets beslutning om å holde skjenkingen stengt.

Det var store forventninger knyttet til Oslo-byrådets pressekonferanse onsdag. Mange hadde tenkt at gjenåpningsplanen skulle fortsette, og at det ble både skjenking og åpning for treningssenter.

Men alle som serverer alkohol eller driver treningssenter fikk seg en kalddusj av byrådsleder Raymond Johansen.

Se video: Byråden forstår skuffelsen: - Vet det er en tung beskjed for bransjen

Les mer: Johansen med nedslående beskjed til serveringsbransjen: - Vi må være tålmodige

- Vi må være tålmodige og vi vet at konsekvensene vil bli verre for folk og arbeidsliv. I dag begynner vi på trinn 2. Fra og med torsdag 6. mai kan kjøpesentre åpne opp igjen med strenge begrensninger. Det vil gjelde strenge regler for antall kunder og for avstand, sa Johansen på pressekonferansen.

Dermed blir det ingen skjenking før 17. mai.

Oslo-politiker Aina Stenersen (Frp) mener det er helt feil av byrådet å vente så lenge, og peker på at det er kun 46 personer innlagt på sykehus i hele Oslo kommune. Hvor det bor omtrent 700.000 personer. I tillegg har smittetallene vært synkende over lengre tid.

Les mer: Knallhard koronabeskjed til Raymond Johansen: – Dette burde bekymre sterkt

– Det er positivt at byrådet gjenåpner kjøpesentrene. Men skjenkingen burde åpnet i morgen. Byrådet har ingen god begrunnelse for at de ikke åpner for skjenking og fortsetter på del to av gjenåpningsplanen. Dette henger ikke sammen, sier Stenersen til Nettavisen.

Raymond Johansen forteller om åpningen:

– Er det ikke bedre å være på den sikre siden?

– Nå er smittetallene så lave, og vaksineringen er kommet godt i gang. Sykehusinnleggelsene har falt som en stein. Da kunne man fint åpnet for skjenking i Oslo. Vi vet at skjenkenæringen er veldig flinke på smittevern, noe de har vist de periodene de har hatt lov til å holde åpent, sier Stenersen.

Les også: Strenge innreiserestriksjoner inntil videre

Hun mener byrådet tar for lite hensyn til andre forhold, som for eksempel arbeidsplasser.

– Nå sitter alle og håper de skal få åpnet igjen. Det er tross alt mange arbeidsplasser både innenfor serveringsbransjen og treningsbransjen, sier hun.