RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kraftkrisen er død, leve kraftkrisen!

Sist oppdatert:
Strømprisen fortsetter å falle. Adm. direktør Lars H. Echardt i energifondet Interkraft sier den akutte kraftkrisen i år er avblåst, men han advarer mot ny prisoppgang fra høsten og sier den langsiktige pristrenden er oppover
I dag er det fastsatt en spot-pris for kraft på Nord Pool for i morgen på 25,89 øre pr. kilowattime. For i går var det satt en spotpris på 24,40 øre. Dette er det laveste nivået siden slutten av oktober, og en nedgang på 70 prosent siden toppnivåene i januar.

Prisene er likevel klart over nivået på samme tid i fjor, som var rundt 14 øre.

Adm. direktør Lars H. Eckhardt i energifondet Interkraft Energy Trading sier man nå kan avblåse den akutte kraftkrisen i vår, i betydningen leveranseproblemer og rasjonering.

- Det vil ikke skje. Vi lander med beina på jorda, fastslår han.

Men han advarer mot situasjonen fra neste høst.

- Vi går inn i sommeren med en dårlig ressurssituasjon, sier han.

Han sier man kan regne med høye priser igjen fra neste høst, selv om han, hvis han må tippe, ikke tror vi passerer 80 øre pr. kilowattime, slik vi har sett i vinter.

Handel i derivatmarkedet på Nord Pool indikerer en pris på drøyt 22 øre for sommeren. I fjor sommer lå kraftprisen stort sett mellom 10 og 15 øre i spot-markedet.

Eckhardt sier at han heller synes den indikerte prisen for sommeren er litt lav enn høy, og påpeker igjen usikkerheten som ligger i den lave vannstanden i magasinene.

På sikt vil trenden i strømprisen være oppover, hvis det ikke gjøres noe med produksjonssiden, bekrefter Eckhardt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere