RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kraftplugg fra Nokia

Foto: Nokia
Sist oppdatert:
Nokia 6230 er en telefon stappfull av funksjoner og er den perfekte businesstelefonen for deg som ikke vil ta skrittet fullt ut og kjøpe en smarttelefon. Men skjermen skuffer dessverre noe.

Mens smarttelefoner som Nokia 6600 og Sony Ericssons P900 er relativt kompliserte å sette seg inn i, er Nokias 6230 enkelt å ha med å gjøre.

Den mangler riktignok en god del av funksjonene til de overnevnte modellene, men er du ute etter en businesstelefon uten de mest teknologisk avanserte funksjonene, er 6230 en virkelig komplett telefon.

Funksjonene i overblikk
For å ta en oversikt over hva du får med 6230 først: Her er trebånd, java, Blåtann, infrarødt, mp3-spiller, radio, 6MB innebygd minne, 32 MB minnekort, e-post, wap, mms, innebygd VGA-kamera, Edge, gprs, høyhastighet gms – hscsd, støtte for XHTML for tilgang til mer avanserte mobile tjenester og Presence, alt pakket inn i en liten formfaktor.

6230 er på størrelse med Sony Ericsson T610 – om enn ikke like lekker i denne journalistens øyne.

Designmessig er modellen nemlig typisk Nokia, bare enda litt kjedeligere. Dette er ikke noen designtelefon, men en greit utseende businesstelefon. Jeg skulle gjerne sett at litt av alle de kule funksjonene inni hadde blitt gjenspeilt i utseende. Men smaken er som kjent som baken, og det er vanskelig å slå 6230 på funksjonalitet.

Multimediatelefon
Du har svært gode multimediamuligheter på denne Nokia-modellen. Kameraet har grei oppløsning og kan ta videosnutter med lyd i tillegg til bilde. Bildene kan sendes via både infrarødt, Blåtann og mms, og telefonen har også mp3-spiller og radio. Med 6MB internt minne og et uttagbart 32 MBs minnekort får du plass til mye både musikk og bilder.

For de mer avanserte brukerne er det et pluss at 6230 har støtte for Edge. Denne teknologien lar deg surfe på internett med mobiltelefonen raskere enn du kan med doble isdn-linjer! Eneste ulempen er at ingen av de norske mobiloperatørene støtter teknologien, men det ryktes at både Netcom og Telenor jobber med å gjøre klar nettene sine.

Skjermen skuffer
En annen funksjon som ikke virker her hjemme, er den såkalte Presence-løsningen. Den lar deg gjennom dine kontakter se hvem av for eksempel kollegaene dine som er tilgjengelig, sitter i møtet eller er ute av kontoret.

Du får Nokia PC Suite 5.7 med på kjøpet når du velger 6230, og gjør at du kan synkronisere data mellom telefonen og en PC. Versjon 6.0 er tilgjengelig for nedlasting fra Nokias nettsider, og støtter blant annet synkronisering med Office 2003.

Den kanskje største negative anmerkningen på 6230 kommer på skjermkvaliteten. Skjermen er alt for liten til at du får fullt utbytte av alle mulighetene som ligger i multimediafunksjonene. Selv om skjermen støtter 65.000 farger, merkes det omtrent ikke på den lille skjermen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere