RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kraftprisene i været

Sist oppdatert:
Kraftprisene gikk i været på grunn av bråket mellom Russland og Ukraina. Samtidig holdt oljeprisen seg på knallsterke nivåer siste døgn
Oljeprisen fortsetter å holde seg på knallsterke nivåer.

I handelen i New York 30. desember steg oljeprisen 1,2 prosent til 61,04 dollar pr. fat, noe som er den høyeste sluttprisen siden 13. desember. Siden da har den offisielle handelen i New York vært stengt.

Sist ble den amerikanske oljeprisen notert til 61,30 dollar pr. fat.

Også prisen på nordsjøolje begynner å nærme se 60 dollarsnivåene. Brent oljefuturen ble sist notert til 59,30 dollar pr. fat, noe som var opp 0,5 prosent.

Gassbråk drar opp prisen

Det er gassbråket mellom Russland og Ukrania som drar opp oljeprisen. Bråket fører til frykt for kraftkrise i råvaremarkedene.

Prisene på naturgass får effekt av gassbråket. I Storbritannia steg gass for leveranse neste dag, hele 19 prosent på APX-gassbørsen.

Også i Tyskland merket man konsekvensene av bråket. Kraftprisene i Tyskland, som er Europas største energiforbruker, steg 6 prosent, ifølge Bloomberg.

Løft også i Norge

På den nordiske kraftbørsen Nordpool steg kraftprisen noe det siste døgnet.

Til iMarkedet.no sier talsmann Knut Lockert i Nordpool at det trolig er det kalde været i deler av Norden som drar opp i prisen, i stedet for bråket i Russland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere