SOLLIHØGDA: (Budstikka/Nettavisen): Et større kjøretøy med kran kjørte inn i en gangbro på E16 mellom Skui og Sollihøgda, og rev den ned. Først sent fredag kveld ble veien åpnet igjen.

– Dette skaper store utfordringer for trafikken. Veien er helt sperret, og det vites per nå ikke når veien kan åpnes igjen, opplyste operasjonsleder i politiet, Tor Gulbrandsen.

– Opprydningsarbeidet er i gang. De jobber så raskt de klarer for å få åpnet veien. Vi jobber iherdig, men skal samtidig ivareta sikkerheten til mannskapet som er her, sa innsatsleder Sara Sandholt fredag ettermiddag.

Veier 50 tonn

Kl. 13.32 skrev politiet på Twitter at sjåføren ble kjørt til legevakt av ambulanse. Han var lettere skadd. Det er ikke mistanke om ruskjøring.

Utover dette ble det ikke meldt om personskader.

Les også

Politimannens oppfordring til Ole Tom: – Lov meg én ting. Ikke parker bilen

Store deler av brokonstruksjonen lå i veibanen. Litt over klokken halv to var opprydningen i gang, meldte Budstikkas reporter på stedet.

Betongdelen som lå over lastebilen skal ha veid 50 tonn. Brannvesenet rykket ut til stedet med lift, for å flytte den 16 meter lange betongdelen.

– Målet med dette er å kunne kjøre vekk vogntoget slik at trafikken kan dirigeres gjennom ett felt.

LES OGSÅ: Etter den fatale ulykken sitter ekteparet igjen med sorgen

Før det ble åpnet for trafikk, ble det også gjort en faglig vurdering av om bropilarene, som står på hver side av veien, er trygge.

– Hvorfor dette har skjedd og hvorfor vogntoget var der, har vi ikke svar på ennå. Dette må vente til avhør.

Politiet startet tidlig avhør av vitner på stedet.

Trafikken ble snudd

Trafikken begge veier ble snudd før stedet der gangbroen var revet ned.

Klokken 12.20 møtte man køen inne i Skuitunnelen på vei opp mot Sollihøgda.

– Vi er nå i en innledende fase hvor vi prøver å få oversikt over omfanget og få ut bruansvarlig og noen som kan rydde opp, sa Hans Are Dal ved Vegtrafikksentralen Øst.