Krane er siktet

TREKKER SEG: Håvar Krane trekker seg som Demokratenes førstekandidat ved kommunevalget i Kristiansund.

TREKKER SEG: Håvar Krane trekker seg som Demokratenes førstekandidat ved kommunevalget i Kristiansund. Foto: Ellen-Marie Pedersen-Gustad (TIDENS KRAV)

Håvar Krane er siktet for å ha fremsatt trusler, og politiet gjennomførte husransakelse og beslag.

08.08.11 17:26

Håvar Krane ble fredag formelt siktet for å ha fremsatt trusler, og politiet gjennomførte husransakelse og beslag, melder Tidens Krav.

- Jeg kan bekrefte at vi har gjort beslag, og at det ikke dreier seg om våpen, sier politimester Anstein Nilssen ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

Fredag ble Håvar Krane, Demokratenes listetopp i Kristiansund, avhørt av politiet i Kristiansund.

Han ble kalt inn til avhør på bakgrunn av avsløringene av lydopptak hvor Håvar Krane blant annet sier han kunne tenke seg å drepe medlemmer av regjeringen.

Politiet siktet Håvar Krane for å ha fremsatt trusler, og gjorde beslag under husransakelsen.

Det er oslopolitiet som leder denne etterforskningen, og Nilssen har ikke flere detaljer å kommer med.

- Lagt Glocken i nakkegropen og trukket av
Drap på statsråder og angrep på regjeringens julebord var uttalelser Håvar Krane kom med i en samtale på et hotell i Oslo i februar i år etter et møte i Stopp islamiseringen av Norge. Disse uttalelsene gjorde at Nordmøre og Romsdal politidistrikt starter etterforskning av Håvar Krane.

TV2 er i besittelse av lydopptak av samtalen de har på et hotell i Oslo. I samtalen forteller Håvar Krane at han gjerne skulle skutt et av regjeringsmedlemmene:

- Det hadde faktisk vært en glede å knele ham, bøyd hodet framover, lagt Glocken i nakkegropen og trukket av.

Helst skulle ha tatt hele regjeringen:

- Jeg ser for meg julebordet til regjeringen. Perfekt øyeblikk til å sperre alle utgangene med molotovcoctail, foruten den døren jeg skal gå inn.

- Jeg beklager
- Jeg beklager mine uttalelser på det sterkeste. Dette er ikke meg. Jeg har allerede bedt min familie og andre rundt meg om unnskyldning. Nå ønsker jeg også å be alle andre om unnskyldning. Dette er en kraftig lærepenge for meg, hvor jeg har oppnådd å bli brennemerket, sa Krane til Tidens Krav i forrige uke.

Håvar Krane varslet også partiledelsen om at han trekker seg fra listen til Demokratene ved høstens kommunevalg i Kristiansund.

Han sier han også har meldt seg ut av Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) og Norwegian Defence League (NDL).

Les flere saker i Tidens Krav her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.