Gå til sidens hovedinnhold

Krangel endte med døden

Mann i 20-årene død etter krangel i Egersund. 78 år gammel mann alvorlig skadet.

Politiet aner fortsatt ikke hva som skjedde forut for at en 23-årig mann døde, og en 78-åring ble alvorlig skadd i Egersund nyttårsaften.

Det er funnet blodspor både inni leiligheten til 78-åringen og på utsiden av et knust vindu. Det var naboer som meldte fra om ruteknusing i Strandgaten i Egersund sentrum klokken 5.05 tirsdag morgen.

Politiet fant to hardt skadde menn da de rykket ut. 23-årige Espen Aase fra Egersund ble etter hvert erklært død på stedet, mens 78-åringen ble fløyet til Stavanger universitetssjukehus (SUS). Så vidt politiet vet, kjente de to ikke hverandre fra før. Ingen av dem tilhører heller noe belastet miljø, eller er kjent for politiet fra tidligere.

– Vi etterforsker saken for fullt, men foreløpig er foranledningen til at de to havnet i klammeri, et mysterium for oss, sier politiadvokat Anne Mette Dale i Rogaland politidistrikt til NTB.

Det er imidlertid ingen ting så langt som tyder på at dette er en drapssak.

Alvorlig, men stabil
SUS opplyser til NTB ved 16.30-tiden at 78-åringen fortsatt er ubevisst, men at tilstanden hans er stabil og ikke livstruende. Politiet ønsker foreløpig ikke å si noe om hvilke typer skader han er påført, eller om det er brukt våpen.

– Når det gjelder dødsårsaken, så avventer vi den foreløpige obduksjonsrapporten, som trolig kommer først i morgen, sier politiadvokat Dale.

Hun sier de også håper å få avhørt 78-åringen onsdag.

Venner sjokkert
En kvinne som befant seg i leiligheten på besøk, men som ikke så hendelsen, er avhørt. Politiet har også avhørt tre naboer, uten at de har kommet til bunns i saken. Dale sier at de ikke utelukker at flere personer kan være involvert i saken, men så langt er det ingen indikasjoner på det.

– Dette er ikke en «ung mann på kjøret». Det er derfor et mysterium for oss at akkurat han skulle havne i en situasjon som dette, sier venner til av den døde mannen sier til Stavanger Aftenblad.

De beskriver ham som en rakrygget, koselig og kjekk person. VG har snakket med naboer av 78-åringen og venner av den avdøde 23-åringen, og de kan heller ikke fatte hvordan noen av dem kunne havne i en slik situasjon.

Kartlegger bevegelser
Begge de to mennene har, etter politiets opplysninger, vært ute på byen nyttårsaften. De forsøker nå å kartlegge begges bevegelser forut for hendelsen.

– De kan ha påtruffet hverandre tidligere på natta, men vi har ikke opplysninger om dette så langt. Vi prøver også å finne ut om den unge mannen har blitt sluppet inn i leiligheten, eller om det dreier seg om inntrenging, sier Dale.

Politiet prøver også å avklare om ruteknusingen har skjedd forut for det skjebnesvangre basketaket, og om dette kan være foranledningen til krangelen. Dale sier det også er funnet glasskår på utsiden av leiligheten, men teknikerne har foreløpig ikke kunnet si sikkert om ruta er knust innenfra eller utenfra. (©NTB)

Kommentarer til denne saken