RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: NTB (Scanpix)

Krangler etter tidenes arveoppgjør

Gjennomsnittsarven er på 2,7 millioner kroner.

Arveoppgjørene vokser stadig viser en undersøkelse gjort av Synovate for DnB NOR.

Størrelsen på verdiene man venter å etterlate seg til arvingene er i 2010 2.714.000 kroner, skriver Aftenposten. I fjor var summen 2.440.00 kroner. Her var det folk over 60 år spurt om hvor store verdier de vil etterlate seg til arvingene.

- Det er mer penger og verdier i boene nå. Fritidseiendommer har ofte veldig høy verdi, sier Ingrid Lång, leder for Advokatforeningens lovutvalg for familierett, til avisen.

Hva vi skal arve avgjøres i stor grad av boligmarkedet. De fleste av oss har de største verdiene lagret her.

- God økonomisk utvikling for folk flest gjennom en årrekke har resultert i solide formuer for mange. Når vi nå ser eldrebølgen komme, vet vi samtidig at vi står foran tidenes arveoppgjør, sier forbruksøkonom Sidsel Sodefjed Jørgensen i DnBNOR.

Når betydelige verdier skal fordeles, oppstår også opprivende familiekonflikter. De siste årene har stadig flere opplevd varige familiekonflikter som følge av arveoppgjør, viser undersøkelsen.

Ifølge DnBNOR har flere enn én av fire opplevd varige konflikter som følge av arveoppgjør, og tre av fire kjenner noen som har opplevd det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere