RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krangler før emisjon

Sist oppdatert:
Meglerhusene Carnegie og First Securities er ute i markedet for å finansiere en semi-rigg. Selskapet skryter i salgsmaterialet for å ha byggetilsynet for Awilco, men det nekter Awilco på.
Harald Frigstad er ute i markedet med selskapet Frigstad Discoverer Invest Ltd for å hente inn kapital til bygging av en ny semi-rigg. Selskapet har tidligere prøvd å hente penger uten å lykkes, men nå prøver man igjen sammen med meglerhusene Carnegie og First Securities.

Tirsdag ble det distribuert et informasjonsskriv til interessenter der Frigstad-systemet blir benhørlig presentert. Men ett av punktene har fått flere aktører i riggmarkedet til å rynke på nesen.

- Stemmer ikke

En vesentlig risikofaktor ved riggselskaper som skal bygge på spekulasjon er gjennomføringen av selve byggeprosessen. Forsinkelser eller problemer på dette stadium kan rasere enorme verdier.

I presentasjonen av Frigstad legges det vekt på erfaring ved nettopp konstruksjons- og driftserfaring. I et punkt skriver tilretteleggerne at Frigstad Managment, som skal ha ansvaret for Discoverer Invest, nå har "building supervision" eller "byggeettersyn" for to av riggselskapet Awilcos rigger i henholdsvis PPL-verftet og Keppel Fels i Singapore.

Awilco Offshore er et børsnotert riggselskap med flere rigger under bygging ved disse verftene.

Awilco Offshore avviser imidlertid at de har satt bort byggettersynet av sine rigger til Frigstad.

- Dette er ikke riktig. Det som er riktig er at vi har våre egne folk som driver dette, men at vi har kjøpt inn lokale logistikktjenester fra Frigstad-systemet i Singapore, sier Henrik Fougner, adm. direktør i Awilco Offshore til iMarkedet.no. Blant annet skal Frigstad-systemet ha skaffet leiligheter og andre mindre oppdrag.

Men Fougner understreker at alt som har med byggoppfølging på verftet tar selskapet seg av selv.

Han sier videre til iMarkedet.no at de gjorde tilretteleggerne oppmerksom på dette når presentasjonen ble lagt ut tirsdag.

- Jo da, det stemmer

Harald Frigstad forteller til iMarkedet.no at han ikke forstår hvorfor Awilco reagerer.

- Vi hadde initielt flesteparten av folkene som driver med byggeettersyn for Awilco. De har etter hvert bygget opp med egne folk, men vi har fremdeles fem menn på prosjektene, sier Frigstad til iMarkedet.no.

Frigstad forteller at de blant annet har leid ut en dokumentkontrolllør, stålinspektør samt malingsettersyn samt en som er leder for drillingssystemer og en leder for elektriske systemer.

- Vi har også en del støttefunksjoner for Awilcos system, sier Frigstad til iMarkedet.no, og nevner de oppgavene som Fougner i Awilco nevnte, som leilighets og logistikktjenester.

- Jeg skjønner ikke helt bakgrunnen for dette, sier Frigstad om reaksjonen fra Awilco på at Frigstad har oppført selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere