*Nettavisen* Nyheter.

Krangler om flexi-sex

Et skilsmisseoppgjør der en mann krever skilsmisse etter at konen hans har hatt sex med en annen kvinne vurderes nå av en høyesterett.

03.09.03 15:23

Dette er første gang sex mellom kvinner blir vurdert av en høyesterett i et skilsmisseoppgjør, skriver bladet Cupido ifølge bt.no.

Uenige om hva som er utroskap
Ekteparet bor i den amerikanske delstaten New Hampshire. Kvinnen mener at dette ikke kan kalles for et sidesprang, og hevder derfor at hun ikke har vært utro mot mannen. Mannen er ikke enig i dette, og krever derfor skilsmisse.

Kvinnen har i avhør, innrømmet at hun har hatt sex med en annen kvinne, men mener at muligheten for å kreve skilsmisse på grunn av utroskap bare gjelder dersom man er utro med det motsatte kjønn.

Støtter mannen
Rettsaken i forbindelse med krangelen skyldes er på grunn av økonomiske årsaker. Kvinnen vil nemlig få mindre når de skiller lag, dersom retten fastslår at hennes sex med en annen kvinne betyr utroskap mot mannen.

Ektemannen får støtte fra den amerikanske homoorganisasjonen. De mener at dersom mannen nektes skilsmisse etter det som har skjedd, vil dette si at homse- og lespeforhold blir nedvurdert.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.