RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krangler om hvem som skjøt bin Laden

SEAL-soldat sår tvil om hvem som drepte bin Laden.

En tidligere amerikansk spesialsoldat som tjenestegjorde i Irak og Afghanistan, sto torsdag fram som den som drepte Osama bin Laden. Men andre soldater avviser påstanden.

Rob O'Neill sier til Washington Post at det var han som avfyrte det dødelige skuddet som traff al-Qaida-lederen i pannen under kommandooperasjonen i den pakistanske byen Abbottabad i mai 2011.

Den tidligere Navy SEAL-soldaten, som nå reiser rundt i USA og holder oppbyggelige taler, sier han bestemte seg for å tre fram før identiteten hans ble avslørt neste uke på en nettside som tidligere SEAL-soldater driver.

O'Neill forteller at han var en av de første som tok seg inn i boligkomplekset til bin Laden. Da de kom til bin Ladens soverom, bommet en annen av soldatene på sitt første skudd, og O'Neill presset framover og skjøt bin Laden i hodet, ifølge hans beretning.

Men en kilde som står nær en annen SEAL-soldat i gruppa og som ønsker å være anonym, bestrider påstanden. Han sier at det dødelige skuddet ble avfyrt av en av to andre menn som kom inn i rommet før O'Neill.

Ifølge avisa er O'Neill enig i at to andre også skjøt, blant dem Matt Bissonnette, SEAL-soldaten som skrev en bok om operasjonen i 2012.

Ifølge NBC News vil Bissonette bare si at to personer har to forskjellige versjoner, men at han selv ikke vil blandes inn i diskusjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere