RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krangler om lavkarbo

Sist oppdatert:
Lege Jøran Hjelmesæth slakter lege Sofie Hexebergs slankefilosofi.

(SIDE2): Lege Jøran Hjelmesæth mener bakgrunnen for lavkarbokostholdet til Hexeberg er faglig syltynt, melder VG .

Anledningen var en lavkarbodebatt på Studentersamfundet i Oslo, tirsdag kveld.

Spise seg ned i vekt med bacon?
Hjelmesæth er senterleder ved senter for sykelig overvekt i Helse Sør-Øst i Tønsberg og har daglig kontakt med de som er sykelig overvektige i samfunnet vårt.

LES SAKEN: - Mange kommer til meg etter graviditet

- Hvis du skal gå ned i vekt, må du bruke det hormonelle grepet, nemlig det at du blir en fettforbrenner. For å få ned insulin, må du spise færre karbohydrater, forklarer Hexeberg.

Hun mener at de som er skikkelig overvektige kan gå ned i vekt, simpelthen ved å spise seg ned i vekt - gjerne ved hjelp av fete sauser, smør og bacon: Ved å spise færre karbohydrater får man ned insulinnivået.

- Helt feil
- Det Hexeberg sier om insulin, er veldig feil. Hun sier at først går sukkeret opp, og så går insulinet opp, og så blir man fet. Da sier hun at det blir mer fett i fettcellene. Men det insulinet først og fremst gjør, er å bringe sukkeret inn i muskelceller og det blir det ikke noe fett av, sier Hjelmesæth, som er leder for Senter for sykelig overvekt i Helse Sør-Øst, ved Sykehuset i Vestfold.

Han understreker at hvis man spiser mer karbohydrater enn hva man trenger, vil overskuddet lagres som fett.

Hjelmesæth er også uenig i tolkningen av karbohydratene, for den forutsetter at du spiser veldig mye karbohydrater og raskt absorberbare karbohydrater. I tillegg mener han det er direkte feil å hevde at høyt inntak av mettet fett ikke øker risikoen for hjerte- og karsykdommer, skriver avisen .

Les hva lege Sofie Hexeberg svarte Side2-leserne da hun var på nettreff her - Hva bør min kone veie?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere