RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krangler om mobil-priskalkulator

Sist oppdatert:
Chess slakter Telepriser.no. OneCall mener taperne syter.

Chess-sjef Per Christian Andersen gikk i dag knallhardt ut i DagensIT og mente at Post- og teletilsynets priskalkulator for mobilabonnement var villedende.

Chess-sjefen vil ha subsidiering av mobiltelefoner inn i regnestykket til mobilabonnent-kalkulatoren.
Chess-sjefen vil ha subsidiering av mobiltelefoner inn i regnestykket til mobilabonnent-kalkulatoren.

- Får dyrere pris
Andersen mente at Chess’ utregninger viser at kalkulatoren kun tar høyde for 40 prosent av utgiftene ved å ha en mobiltelefon. Han mener blant annet at kalkulatoren må ta høyde for datatrafikk, utenlandspriser og subsidiering av mobiltelefoner. Heller ikke venneabonnementer kan regnes ut av kalkulatoren.

- Den fanger blant annet ikke opp Telenor, Netcom og Chess’ venneabonnementer. I fjor ga vi over 40 millioner kroner i rabatt til våre kunder. På Telepriser.no er ikke de med. Derfor får du heller ikke beregnet abonnementet riktig og får en dyrere pris på noen aktører, sier han til DagensIT.

- Kan ikke diktere prismodeller
Han mener tilsynet på denne måten nærmest forsøker å diktere forretningsmodellene til mobilselskapene.

- Telepriser.no sier at vi lager kompliserte ringeplaner. Men så lenge det er åpnet for konkurranse i mobilmarkedet, må Telepriser.no også produktutvikles. Post- og teletilsynet kan ikke diktere prismodeller, sier Andersen.

Også Telenor støtter kritikken som Chess nå kommer med mot den store priskalkulatoren.

Thomas Sandaker i OneCall mener kritikken er tøysete.
Thomas Sandaker i OneCall mener kritikken er tøysete.

- Tøysete kritikk
Ingen av disse mobilselskapene kommer spesielt gunstig ut på nettstedet, og dette biter OneCall seg merke i.

- Jeg synes kritikken fra Chess fremstår som ganske tøysete. Det ville dessuten være en umulig affære å implementere alle de parameterne de trekker frem, sier markedsdirektør Thomas Sandaker i OneCall til Nettavisen.

OneCall er det selskapet som har holdt seg mest stabilt i toppen av listene til Telepriser.no, og kan langt på vei takke denne kalkulatoren for sine rundt 150.000 kunder.

- Faktum er at du skal ha et veldig sært ringemønster for å finne abonnementer som er noe særlig billigere enn våres, og har det kommet 13-14.000 nye kunder til oss i måneden siden nyttår, forteller Sandaker.

Såre tapere
Han mener at kritikken kommer fra såre tapere.

- De aller fleste har vel også fått med seg at å kjøpe en subsidiert telefon ikke er noen lønnsom affære, så hva det har å gjøre i en kalkulator vet jeg ikke, konkluderer han.

Willy Jensen liker verken kritikken eller prisplanene til mobilselskapene.
Willy Jensen liker verken kritikken eller prisplanene til mobilselskapene.

- Umulig
Direktør Willy Jensen i Post- og teletilsynet gikk etter kritikken fra Chess i dag ut og fortalte at beregning av datatrafikk vil være på plass i løpet av 1-2 måneder, og at det har vært under utvikling en stund.

- Når det gjelder venne-rabatter er det umulig å få med alle variasjonene. Det er altfor mange abonnementer og det er ikke i forbrukernes tjeneste. Jeg skulle ønsket meg færre abonnementer og mindre kompleksitet, sier han til DagensIT.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere