*Nettavisen* Nyheter.

Krangler om rockestjerne

Rød Ungdoms nye logo er svært lik konsertarrangøren Union Rock i Drammen. - Ren kopi, mener drammensbedriften.

15.04.08 19:13

(YEYE): Den lokale konsertarrangøren Union Rock i Drammen er opprørt etter å ha blitt kjent med den nye logoen til ungdomspartiet Rød Ungdom (RU). Problemet er at RUs logo er svært lik logoen Union Rock selv bruker, skriver Drammens Tidende.

- Identisk
Lederen for Union Rock, Erik Løvgren er ikke helt fornøyd med ungdomspartiets nye logo.

Synes du logoene er for like? Si din mening og se logoene i bunn av saken!

- Problemet er at de har laget en logo som er helt identisk med vår logo. Vi er en konsertarrangør som har hatt denne logoen siden 2005. Rød Ungdom fikk sin logo først nå i februar, sier Løvgren.

Han mener situasjonen blir problematisk fordi logoene er såpass like.

- Vi er helt politisk og religiøst uavhengige, og derfor vil vi ikke bli assosiert med noe politisk syn. Dette er varemerket vårt, og er jo vår måte å markedsføre oss på. Logoen er vårt symbol og det er leit for oss dersom andre enn Union Rock skal kunne knyttes til den, sier han til Yeye.

Kan bli advokatsak
Løvgren avviser ikke at saken kan bli advokatmat dersom Rød Ungdom ikke endrer sin logo.

- Vi har hatt kontakt med Rød Ungdom på mail. Da fikk vi beskjed om å avvente situasjonen. Endrer ikke de logo, kan vi bli nødt til å måtte følge opp saken juridisk. Vi vil ta kontakt med advokater om det skulle bli nødvendig, forteller Union Rock-lederen.

Hadde logo-konkurranse
Nyvalgt leder i Rød Ungdom, Mari Eifring, avviser at de har kopiert Union Rocks logo, og sier Rød Ungdom har avholdt logo-konkurranse for å finne frem til den nye logoen.

- Det som har skjedd er at vi har avholdt en konkurranse internt. Folk kunne sende inn forslag til en logo, og vinnerlogoen skulle velges på et landsstyremøte i februar. Vi var overhodet ikke klar over at vi valgte en logo som ligner på den Union Rock bruker, sier Eifring.

Rød Ungdoms logo finnes i flere lignende utgaver, og Eifring sier til Yeye at de i første omgang kommer til å slutte å bruke de logoene som ligner på den Union Rock bruker.

- Vi vil jo ikke ødelegge for dem eller skade deres omdømme som politisk uavhengige. Det vi må gjøre er å ta et møte med Union Rock for å finne en løsning, sier hun.

Synes du logoene er for like? Si din mening!

Klikk på bildet for å forstørre.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.