Dette øyenvitnet fikk fanget opp noen dramatiske sekunder. Se videoen øverst her

Kranskipet Saipeim 7000, som er et av verdens største kranskip, fikk slagside etter en ulykke i Åmøyfjorden utenfor Stavanger. I 10.20-tiden torsdag kom det melding om en mulig eksplosjon om bord etter at det ble hørt et kraftig smell.

- Det er et kranfartøy som har fått slagside i Åmøyfjorden. Nå driver vi med personellkontroll, sa redningsleder i HRS Sør-Norge, Owe Frøland, til Nettavisen.

- Et kranfartøy skal ligge med slagside i Byfjorden. Det ble i forkant hørt et kraftig smell. Det skal være store skader på dekk. Situasjonen er foreløpig stabil. Politiet er i ferd med å etablere mottak av evakuerte i Dusavika. Hovedredningssentralen leder aksjonen, skrev politiet på Twitter.

Har du bilder eller video? Send til 02060@nettavisen.no

Og de la til:

- Det skal være 275 personer om bord. Det er ikke rapportert om skadde personer.

Store materielle skader

Ulykken oppsto i forbindelse med en løfteoperasjon. Kranskipet mistet last som førte til at en stålvaier røk, sa Frøland til Stavanger Aftenblad.

En lekter i tilknytning til skipet flyter nå opp-ned i vannet. Politiet melder store materielle skader på fartøyet. Skipet har ikke lenger slagside, men mye ressurser er i beredskap, skrev hovedredningssentralen på Twitter i 12-tiden.

Ingen skadd

Det skal ha vært 275 personer om bord i skipet, men det er ikke rapportert om skadde personer. Det ble gjennomført søk i vannet ved hjelp av dykkere, og ved 11-tiden var alle personer gjort rede for.

Saipem 7000 er et av verdens største kranfartøyer. Skipet kan løfte opptil 14.000 tonn og legge kabler på 2000 meters dyp, og det blir blant annet brukt til å løfte på plass oljeplattformer, skriver Aftebladet.