*Nettavisen* Nyheter.

Krasjet i rådmannens kontor

En kvinne mistet kontrollen over bilen og kjørte inn i veggen på Rådhusveien 1 fredag formiddag. Foto: Marita Lundsrud Berg (RAKKESTAD AVIS)

- Jeg så Audi-ringene gjennom veggen, forteller Laila Olsen Rode.

24.06.11 15:30

Kontoret var tomt. Normalt ville Grethe Myhre ha sittet på plassen. Hun har fri fredager. På samme kontor sitter Ranveig Hansen. Tilfeldigvis var hun i et ærend i banken da bilen kom brasende gjennom veggen, skriver Rakkestad Avis.

- Vi er glad for at det ikke satt noen på denne plassen. Da hadde vedkommende blitt skadet, fastslår rådmann Alf Thode Skog i Rakkestad. Heller ikke den eldre damen, som satt bak rattet, og hennes passasjer ble skadet i krasjen. Hun er fratatt førerkortet som følge av uhellet.

Se flere bilder fra uhellet her!

Skimtet bilen gjennom veggen
Det var fredag ved 11.30-tiden at sjåføren mistet kontrollen over Audien, som smalt inn i veggen til formannskapskontoret. Kvinnen har selv forklart at hun skulle parkere på handikapplassen utenfor bygningen, men som bildene viser fortsatte bilen inn i veggen. Mannen hennes satt i passasjersetet da uhellet inntraff.

Laila Olsen Rode satt innendørs i et tilstøtende kontor da hun hørte det smalt noe voldsomt.

- Jeg løp til. Min første tanke var om jeg fant folk på kontoret. Deretter så jeg Audi-ringene gjennom veggen, forteller Rode. Etter å ha forsikret seg om at rommet var tomt for personer, løper hun og personalsjef Steffen Tjerbo ut til bilen.

- Heller ikke da visste vi hva vi kom til å møte. Om det var noen fotgjengere skadet, eller i hvilken tilstand sjåføren var, sier Rode.

Bommet på rådmannen
Rådmannen og flere i hans stab satt på møterommet og hørte smellet. Dermed var ny agenda satt. Alle sprang opp.

- Vi lurte på hva det var. Det kunne jo være hva som helst, sier Skog. Rådmannen kunne konstatere at hans kontor sto uskadet, bare noen få veggmeter fra krasjen.

- Kan vi ikke få en normal uke snart? kommenteres det på gangen.

For snaue fire uker siden fikk kulturhuset store skader etter brann.

Kommuneledelsen vil forsikre seg om at veggen ikke raser når bilen blir dratt ut av bygningen.

- Vi kan ikke være sikre på noe som helst nå om dagen, konstaterer Skog lakonisk, og legger til at nå er bygningsfolk på plass, slik at de får ta vurderingen.

Vurderer skadene
En stakket stund ble den kolliderte bilen gjenstand for stor oppmerksomhet blant folk i Rakkestad, og mange gjorde store øyne da de tilfeldigvis passerte stedet og innså hva som virkelig hadde skjedd.

En bergingsbil kom snart på plass, og trakk bilen ut fra veggen. Og selv om bilen var tydelig merket i frontpartiet, hadde murveggen merkelig nok måttet ta den største støyten i sammenstøtet.

Skog har vært i kontakt med forsikringsselskapet, og fikk umiddelbart tillatelse til å sikre skadestedet. En takstmann kommer over helgen for å vurdere skadene.

De kommuneansatte ser at veggen har fått betydelige skader. Bortsett fra blomsterpotter og andre løsgjenstander er både skrivepult og datamaskin intakt på kontoret.

Les flere saker fra Rakkestad Avis her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.