Krass kritikk av USA i kinesisk presse

Beijing (NTB-Reuters): Den blinde aktivisten Chen Guangchen er et verktøy for USA, og USAs ambassadør er en bråkmaker, skriver en kinesisk avis i en krass kritikk av USA fredag.

Kommentaren i Beijing Daily er den krasseste kritikken hittil i den statskontrollerte kinesiske pressen mot USAs håndtering av krisen rundt Chen Guangchen, som søkte tilflukt i USAs ambassade og nå sier han angrer han forlot ambassaden og sier han vil til USA.

Avisa, som er talerør for kommunistpartiet i Beijing, anklager den amerikanske ambassaden og ambassadør Gary Locke for å provosere fram episoder som har til hensikt å sverte den kinesiske regjeringens renommé og egge til sosial misnøye.

At ambassaden tok imot Chen er det nyeste og klareste eksempelet på dette, heter det i avisa og kaller Chen en marionette for amerikanske interesser.

Beijing Daily angrep ambassadør Locke personlig enda han var populær da han først kom til Kina på grunn av sin lavmælte framtoning og enkle levesett. Bilder av ham der han bar sin egen ryggsekk og kjøpte kaffe på Starbucks, sirkulerte lenge på internett.

Men nettopp denne oppførselen blir nå tatt som bevis på at han prøver å undergrave kommunistpartiet fordi han prøver å late som han er et vanlig menneske. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.