Gå til sidens hovedinnhold

Krav om større åpenhet rundt kongeliges økonomi

Etter at det ble kjent at kronprinsparet i sommer ferierte på en luksusyacht som koster over to millioner kroner i uka, ber Venstres Sveinung Rotevatn om større åpenhet rundt økonomien til kongehusets medlemmer.

Flere har reagert på at Slottet ikke har villet opplyse om hvem som betalte for oppholdet på yachten Mia-Elise i sommer.

– Jeg har ikke så fryktelig sterke meninger om hva kronprinsparet gjør i ferien sin. Men på prinsipielt grunnlag mener jeg det bør tilstrebes større åpenhet rundt økonomien deres. Det har jeg ment lenge, også når det gjelder formuesforvaltningen til kongehuset, sier Rotevatn til Dagbladet.

Kommunikasjonssjef ved Slottet, Marianne Hagen, viser til at Slottet hvert år redegjør for bruken av bevilgningen fra Stortinget i sin årsberetning.

– Når det gjelder Kronprinsparets apanasje, er denne å betrakte som deres lønn. Etter at utgiftene til driften til Skaugum gård er dekket, disponerer de drøyt 2 millioner årlig. Lønnen dekker i tillegg til vanlige private utgifter, offisielle antrekk. Også dette framgår av årsberetningen, sier Hagen.

Reklame

Dette er klærne kjendisene bruker i 71 grader nord

Kommentarer til denne saken