RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kredittilsynet advarer mot asiatisk meglerhus

Sist oppdatert:
Et japansk eller Hong Kong basert meglerhus har ringt rundt til norske investorer. Men det har de ikke lov til, informerer Kredittilsynet
Et japansk eller Hong Kong-basert meglerhus, som opererer under navnet Kaikatsu Group, har drevet å kontaktet norske investorer og markedsført aksjer.

I en pressemelding fra Kredittilsynet skriver de at selskapet ikke har markedsføringstillatelse i Norge, og kan da følgelig heller ikke kontakte norske investorer for å markedsføre aksjer.

John Thore Olsen, rådgiver i Kredittilsynet, sier til iMarkedet.no at flere investorer skal ha blitt kontaktet av representanter for selskapet med tilbud om å kjøpe aksjer i et spansk, børsnotert selskap.

- Vi er ikke kjent med om selskapet har verdipapirkonsesjon i sitt hjemland, sier Olsen som sier at de ikke har dette i Norge. Det er på denne bakgrunn Kredittilsynet i en pressemelding melder fra til markedet om forholdet.

Olsen sier til de ikke er kjent med at noen investorer har takket ja til tilbudet fra selskapet, og de ikke har kontaktet japanske eller kinesiske myndigheter om saken.

- Vi anser ikke dette som en stor sak. Jeg er ikke kjent med at de har gjort noe ulovlig, sier Olsen til iMarkedet.no. De har med andre ord ingen andre saker å utsette på selskapet enn at de ikke har anledning å kontakte norske investorer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere