RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kredittilsynet anmelder Hydro

Sist oppdatert:
Kvartalstall-lekkasje sendes til Økokrim.
Kredittilsynet har i dag anmeldt Hydro til Økokrim for mulig brudd på verdipapirhandelloven i forbindelse med håndtering av fortrolig informasjon ved utarbeidelsen av kvartalsrapporten for fjerde kvartal 2006.

Flere kunne få tilgang

Mandag 19. februar 2007 publiserte Dagens Næringsliv et utkast til Norsk Hydros kvartalsrapport for fjerde kvartal 2006.

- I forbindelse med undersøkelsen omkring lekkasjen, har det fremkommet forhold som tyder på at selskapet ikke har hatt tilfredsstillende rutiner for sikker behandling av innsideinformasjon, melder Kredittilsynet.

- Ikke tilfredsstillende

Kredittilsynet mener at forholdene knyttet til produksjonen av kvartalsrapporten ikke var tilfredsstillende for en sikker behandling av sensitiv informasjon. Den valgte organiseringen og kontortekniske løsningen gjorde at flere personer kunne ha tilgang til utkastet til kvartalsrapporten, blant annet ved at det ikke ble benyttet egne skrivere for rapportproduksjonen.

– Vi beklager at vi ikke har fått svar på hvordan informasjonen kom på avveie, sier Hydros kommunikasjonsdirektør Cecilie Ditlev-Simonsen i en melding fra Hydro.

Hydro har iverksatt en rekke tiltak for å innskjerpe etterlevelse av interne rutiner etter at kvartalstall kom på avveie i februar i år.

– Vi mener selskapet har gode regler for håndtering av fortrolig informasjon men ser at det var behov for å skjerpe inn etterlevelse av disse. Vi har dessuten lagt forholdene til rette for å gjøre det enklere for våre ansatte å følge reglene, sier Ditlev-Simonsen.

Undersøkelser ga ikke svar

Kredittilsynet fikk 4. mai i år oversendt en rapport fra Advokatfirmaet Hjort, som var engasjert av Hydro for å undersøke mulige årsaker til at kvartalstallene kom på avveie. Undersøkelsene ga ikke svar på hva som hadde skjedd, men Hjorts rapport pekte på at omfang av personer i Hydro med tilgang til kvartalstallene, mangelfull etterlevelse av rutiner for håndtering av fortrolig informasjon i forbindelse med utforming av kvartalsrapporten og fysisk utforming av kontorlokaler kan ha medvirket til økt risiko for at informasjon kunne komme på avveie.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere