RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kredittilsynet fornøyd med Enskilda endringer

Sist oppdatert:
Kredittilsynet og Enskilda Securities er nå ferdig med saken om Røkkelånene, etter at Enskilda har gjort visse endringer i lånenes struktur
Tidligere saker:
Røkkelånene er ulovlige
Får tid til å fikse opp i Røkkelånene(Ny)


Etter dialog mellom Kredittilsynet og Enskilda Securities ASA er det gjennomført endringer i strukturen knyttet til obligasjoner og sertifikater meglerhuset har gitt til Kjell Inge Røkke og hans selskaper.

Ifølge en pressemelding fra Kredittilsynet representerer endringene en løsning innenfor rammen av gjeldende verdipapirhandellovgivning, og innebærer at saken er avsluttet uten ytterligere reaksjoner eller kritikk fra Kredittilsynets side.

Det var for to dager siden at Kredittilsynet ba Enskilda gjøre mulige tiltak med lånene, slik at de vil være innenfor reglene for kredittgivning for meglerhus. I dagens utgave av Dagens Næringsliv gikk avdelingsdirektør Eirik Bunæs i tilsynet ut å sa at lånene vari strid med forbudet om kredittgivning for meglerhus

Lånene er formidlet av Enskilda, som selv ikke skal ha finansiell risiko for de tilsammen 3,5 milliarder kronene som meglerhuset har skaffet Røkke.

Kredittilsynet presiserer i meldingen at hovedtema i undersøkelsene har vært de formelle sidene ved utformingen av låneavtalene, ikke sikkerheten for de aktuelle lån.

Kredittilsynet skriver videre at de registrerer at det er uenighet knyttet til fortolkning av bestemmelsen om kredittgivning.

- Det er av betydning for verdipapirmarkedets aktører at det skapes klarhet og forutberegnelighet omkring denne problemstillingen. Videre ser Kredittilsynet det som av betydning at norske foretak ikke kommer i en konkurransemessig svak posisjon i forhold til utenlandske konkurrenter. Kredittilsynet vil vurdere disse problemstillingene i dialog med aktørene, skriver tilsynet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere