RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kredittilsynet godkjenner bankfusjon

Sist oppdatert:
Kredittilsynet anbefaler at DnB og Gjensidige NOR får konsesjon for å fusjonere. Norges Bank har også stilt seg positiv, mens Konkurransetilsynet har vært meget avvisende
- Kredittilsynet har vurdert at verken soliditetsmessige forhold, konkurransemessige forhold eller finanslovgivningen er til hinder for at fusjonen gjennomføres, heter det i en pressemelding om tilsynets anbefaling overfor Finansdepartementet.

Konsesjonen foreslås gitt på visse vilkår:

Kredittilsynet må godkjenne en ny samarbeidsavtale mellom den nyfusjonerte banken og samarbeidende sparebanker og kunne ta denne opp til vurdering etter to år for å undersøke nærmere om den begrenser konkurransen. Kredittilsynet kan da kreve at avtalen endres, eller at den opphører.

DnB NOR må redusere sine eierandeler i Bankenes BetalingsSentral (BBS) og Eksportfinans til maksimalt 40 prosent innen seks måneder etter at konsesjon er gitt.

Markedsandelene for individuelle renteforsikringer må etter hvert reduseres slik at forfalt premie (inklusive salg gjennom filialer og grensekryssende virksomhet) ikke overstiger 45 prosent av det norske markedet. En plan for reduksjon av markedsandelene skal forelegges Kredittilsynet innen seks måneder etter at konsesjon er gitt.

Tidligere har Norges Bank kommet med en uttalelse som også åpnet for fusjonen, med visse forbehold, mens Konkurransetilsynet har uttalt seg meget negativt og varslet et mulig forbud mot fusjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere