RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kredittilsynet om Storebrand-posten

Sist oppdatert:
Storebrand-aksjen har steget kraftig på spekulasjoner rundt DnB-posten og oppkjøp. Fredag var Kredittilsynet ute med sitt syn på Svein Aasers Storebrand-post
Kredittilsynet skriver i sitt svar om DnB Nor-fusjonen at de mener at DnB bør selge seg ned til 10 prosents eierandel i Storebrand. Dermed er Kredittilsynet ikke like tøffe i sine krav for å godkjenne DnB Nor-fusjonen som Konkurransetilsynet. 10 prosents grensen er i dag nivået for å blokkere et oppkjøp av norske finansselskaper. Denne blokkeringsregelen vil trolig forsvinne fra årsskiftet.

Konkurransetilsynet ønsker, som kjent, at DnB skal selge hele sin 10 prosents eierandel i Storebrand.

- DnB Nor vil inneha ca 10,7 prosent av aksjene i Storebrand. Posten på 0,7 prosent er en relativt liten aksjepost som må kunne selges raskt. Kredittilsynet har tatt Konkurransetilsynets vilkår om at DnB Nor må selge hele sin eierandel i Storebrand til etterretning. Kredittilsynet er av den oppfatning at Konkurransetilsynets krav om totalt nedsalg ikke er i motstrid med Kredittilsynets vilkår om reduksjon av eierandel. Kredittilsynet ser imidlertid ikke grunn til å innta dette som del av de vilkår som settes for fusjonen etter finanslovgivningen, skriver Kredittilsynet.

Tilsynet viser til at de nye eierbegrensingsreglene i finansbransje antagelig vil være i kraft fra 1. januar. Disse løser opp blokkeringsmuligheten til aksjonærene i den norske finansbransjen. Kredittilsynet skriver derfor at en endring i forslaget om at DnB Nor ikke skal måtte søke om tillatelse til å eie 10,7 prosent av aksjene i Storebrand i salgsperioden.

- Konsernet DnB Nor må innen seks måneder etter at konsesjon er gitt til fusjonen mellom DnB Holding og Gjensidige Nor, redusere sin eierandel i Storebrand ASA til maksimalt 10 prosent. Dersom salget ikke er gjennomført innen 1. januar 2004, vil DnB Nor i salgsperioden ikke måtte søke om tillatelse til å eie mer enn 10 prosent av aksjene i Storebrand, er Kredittilsynet forslag til bestemmelsen rundt DnBs post i Storebrand.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere