RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krefteksplosjon blant menn

Sist oppdatert:
Nye tilfeller av kreft blant menn er tredoblet. Nå slår Kreftforeningen alarm.

(SIDE2): Siden 1955 har antallet nye krefttilfeller blant menn blitt tredoblet. Siden 80-tallet har det økt med hele 45 prosent. Nå starter Kreftforeningen kampanjen «Menn og kreft» og de håper flere menn vil bli mer bevisste, skriver Dagbladet onsdag.

Tolker ikke symptomene
- Flere menn enn kvinner får kreft, og flere menn enn kvinner dør av kreft enn kvinner. Vi har hatt en klar tro på at menn er for lite flinke til å tolke symptomene i egen kropp og for lite flinke til å oppsøke lege tidlig, sier generalsekretær i Kreftforeningen, Anne Lise Ryel til avisen.

Øker mest
Kreftformene som øker mest blant menn er testikkelkreft, lymfekreft, prostatakreft, føflekkreft og hjernekreft.

En undersøkelse gjort av den engelske avisen The Sun viste for en stund tilbake hva britiske menn er bekymret for. Det viste seg at deres største bekymring var ølmagen, mens få var bekymret for å få kreft.

Ikke bekymret
Bare 24 prosent av britiske menn i alderen 35 til 44 var bekymret. Det viser seg at det samme kan gjelde for norske menn. Nær tre av fire tror menn i liten eller nokså liten grad kjenner til symptomene på kreft, ifølge en undersøkelse TNS Gallup har gjort for Kreftforeningen.

Les også: Kreft-sensasjon

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere