RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kreftgaranti skaper jubel i Kreftforeningen

Oslo (NTB): - Dette er den beste nyheten om kreft på mange år, sier Kreftforeningens generalsekretær om den påtroppende regjeringens krefttiltak.

Høyre og Frp presenterte lørdag to tiltak for å forbedre norsk kreftbehandling: En 48-timersgaranti for å begynne diagnostisering ved mistanke om kreft og diagnostiseringssenter i hver helseregion.

- At den nye regjeringen er så tydelig på at de vil prioritere en god kreftbehandling og kreftomsorg er rett og slett fabelaktig, sier Anne Lise Ryel, generalsekretær i Kreftforeningen, til NTB.

Hvis tiltakene gjennomføres, ser hun ikke bort fra at Norge faktisk kan sette Siv Jensens ønskede merkelapp «kreftbehandling i verdensklasse» på norsk helsevesen.

- Ved å ha denne 48-timersregelen og diagnosesentrene kan man få raskere svar og - enda viktigere - komme raskere i gang med behandling. Dette har mye å si for å bedre prognosene for å bli frisk, sier Ryel.

Statssekretær Robin Martin Kåss (Ap) i Helsedepartementet understreker at den rødgrønne regjeringen allerede har satt i gang arbeidet med å opprette diagnosesentre. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere